HTML

Türk Futbol

Milli Takım, Spor Toto Süper Lig, Fortis Türkiye Kupası

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Amikor Kanárik harcolnak Oroszlánok ellen

saiid 2009.04.13. 15:54

Galatasaray - Fenerbahçe. Törökországban a RANGADÓ. Ez a mérkőzés olyan, mint a józsefvárosi piac, vagyis az esetek többségében szartól a vitaminig minden van itt. Nem volt ez másként most sem.

A két csapat összeállítása:

GALATASARAY: De Sanctis - Sabri, Emre Aşık, Mehmet Topal, Hakan Balta - Arda, Barış, Ayhan, Kewell(Nonda '90+1) - Ümit Karan (Lincoln '58), Milan Baros

FENERBAHÇE: Volkan Demirel - Gökhan Gönül(Yasin '22), Önder, Lugano, Roberto Carlos - Deivid (Kazım '67), Selçuk(Deniz '45+1), Emre Belözoğlu, Uğur - Semih, Güiza

 

Az első 20-25 perc egyértelműen a Galatáé volt: Selcuk Şahin mentése az első percekben, Kewell helyzetei. Többnyire Arda kergette őrületbe a feneres védőket. A 22. percben kényszerű csere történt vendég oldalon, Gökhan Gönül helyére érkezett Yasin Çakmak.

Selcuk Şahin pillanatai következtek. Először Barosnak pakolt oda egy "kellemeset", majd Harry Kewell tudta meg milyen egy durva belépő szenvedő alanyának lenni. Selcuk Şahin megdolgozott a sárga lapért, azonban csak nem akart leállni, mondhatnánk nyugtalan volt, mint egy serdülő fiú. 27 fordulónak kellett eltelnie ahhoz, hogy Aragones mester jót is tegyen. Selcuk Şahin következő karatemozdulata után, Ümit Karan feje bánta, gyorsan lekapta a pályáról a nyughatatlant.

A félidőben számtalan hasznos információval gazdagodhatott a néző:

  • a Fener és Galata mezbe öltöztetett gyerekek kedvenc édességeit az Ülker gyártja
  • a Western Union pénzváltóban mindig meg lehet bízni
  • Nicolas Cage, mindenki kedvenc hérosza (nem tanul a hibáiból, a szégyenteljes World Trade Center c. film után újfent katasztrófafilmben szerepel) egyedül menti meg a Földet a pusztulástól
  • a jó nők a Dunlop férfi parfümre buknak
  • Törökországban is vannak kalózok (nem csak Szomália partjainál), de ők előrébb járnak, mint afrikai "bajtársaik", hiszen azon gondolkodnak, hogy vajon a Deniz Banknál kössék le pénzüket, vagy sem.
  • Ha Goodyear gumit teszünk az autónkra, akkor nem ütünk el sünit, mert tudunk állni.

A második félidőben a Kanárik domináltak (ez kimerült egy Semih helyzetben, és abban, hogy náluk volt többet a labda) az Oroszlánok egy Baros helyzet kivételével (a 64. percben Arda /ki más?/ csavarta be a labdát középre, Baros még megcsúsztatta azt, Volkan azonban védte az erőtlen próbálkozást) csak 10. 000 db leshelyzetet tudtak produkálni.

A második félidőben nem győzte kapkodni fejét az ember. Először (58. perc) Lincoln, mondom Lincoln lépett pályára hazai oldalon, majd Korkmaz edző húzását Lajos mester kontrázta meg azzal (67. perc), hogy pályára küldte Kazim-Kazimot. Na de most tényleg, magyarázatot követelek!!!

A 74. percben a két mélynövésű, lepkesúlyú Duracellegér Sabri és Emre B. esett egymásnak (Sabri ipont érő gyakorlatot mutatott be Emrén, aki ezt nehezen viselve verbálisan vett elégtételt a visszakocogni kívánó védőn. Sabri, dunántúli betyár rokonához hasonlóan lobbanékony természet, és nyakon ragadta Emrét. Nagy nehezen szétszedték a két méregzsákot, besárgultak természetesen).  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                       Sobri Jóska (betyár)

  Száva Sándor 2009-ben készült festménye (olaj, vászon)

                 A képet innen loptuk:

www.kepafalon.hu/uploads/610/11670_993157.jpg

A 90. percben Semih (először, na de nem utoljára) bizonyította, hogy ő is olyan, mint egy jó konektor, feszültséggel teli. Egy elvesztett labda után, Vinnie Jones által is irigyelt módon csúszott rá páros, nyújtott lábbal, hátulról az őt szerelőre. Naná, hogy sárga lap! (Miért nem piros, kedves sporttárs?)

Aztán eljött az, amit mindenki érzett, csak bízott benne, hogy nem történik meg. 92. perc, Fener szabadrúgás. Diego Lugano gondol egyet, és hátulról megfejeli Emre Aşıkot. Aki feltápászkodva megharapja Lugano hasát, és elszabadul a pokol. Semih-Arda pofoszkodás, Volkan Demirel mutogatás, stadionszétszedés, pályára berohanás, 4 piros lap. 

Az egész megtekinthető itt: www.youtube.com/watch

Így kezdődött (ez egy mérkőzés utáni elemzés): www.ligtv.com.tr/VideoHaber/

            Emre A. a.k.a. "lecsúszott" Mike Tyson

 

 

 

 

 

 

 

 

A Volkan-ügy meg itt:www.ligtv.com.tr/VideoHaber/

Meg lennénk lepve, ha következmények nélkül maradna ez a "remek" 8 perc. Eltiltások, bűntetések (játékos, stadion).

Egy dolog biztos, ezzel is csak a tabella élén álló 3 csapat járt jól, és bízzunk abban, hogy profikról van szó és elfelejtik egymásnak ezeket a dolgokat. Már csak azért is, mert a török válogatott jónéhány alapembere "anyázta" és püffölte itt egymást.

 

A meccs legtöbbet lesen tartozkódó játokosa: Güiza és Baros megosztva.

A meccs sprintje: Egy Arda mezt viselő Galatasaray szurkoló nevéhez köthető, aki mintegy 60 métert szaladva/ordibálva/fenyegetőzve akart elégtételt venni a Fenerbahçe játékosain, de két biztonsági őr alatt végezte (gyönyörű tackle volt, meg kell hagyni).

A meccs legmókásabb jelenete: 18-an ütik, rángatják egymást, miközben az esettől 30 méterre Roberto Carlos és Lincoln kedélyesen társalog egymással.

 

Egyébként 0-0 lett a végeredmény.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://turkfutbol.blog.hu/api/trackback/id/tr291062561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mkmax 2009.04.13. 17:45:36

Helló!

Nincs túl jó véleményem nekem sem az eseményekről (megírtam az Urufocira), inkább gólokat rúgtak volna...

Karadenizli 2009.04.13. 21:21:54

Szevasztok srácok!
Durvul a foci, sajnos, mivel régen volt ilyen a török ligában, hogy Fener és Galatasaray, két fontos pillére a török focinak, ennyire rosszul álltak volna. Nem is tudom, hogy volt –e példa erre? Nehezen viselik a feszültséget a játékosok, az tény.
De hát, istenem, ezt is meg kell szokni.
Fener és Cim Bom pontvesztésével sokan Sivasnak fognak szurkolni.
Jót is fog tenni török focinak, ha Sivas lesz a bajnok.

Feyyaz 2009.04.13. 22:57:51

Péntek óta nem voltam netközelben,mert elutaztunk húsvétra,de ha még 10.-én délután lett volna módom írni a beharangozóba,biztos azt írtam volna,hogy kérek szépen a húsvéti nyuszitól egy döntetlent erre a derbire! És lám belerakta 0-0-át a nyuszifészekbe! Köszönjük szépen,mélyen tisztelt Oroszlánok és Kanárik,aprítsátok csak egymást,és ezzel zárjátok ki magatokat az esélyesek közül,éppen jó ez így nekünk!
Sajnos UltrAslannak igaza van,Emre B.tényleg nagyon nem szimpatikus játékos,ugyanakkor Semihről sem gondoltam volna,hogy ilyeneket csinál!
Hogy a magam portája előtt is söpörjek,jó nagy égés a kiesőjelölt otthonában 75 percig vesztésre állni,és ráadásul Zapo 11-esből tudott csak egyenlíteni. Annak viszont örülök,hogy Yusuf állandó gólvágóvá kezd előlépni!
Nem,nem,kedves Karadenizli,az fog jót tenni a török focinak,ha 2003 után végre ismét a Karakartal lesz a bajnok!

Haydi Beşiktaş!

saiid · http://turkfutbol.blog.hu/ 2009.04.14. 11:45:03

Abba tök fölösleges belemenni, hogy ki szimpatikus, ki nem. Írom is, hogy miért. Emre provokál, de Sabri fojtogat. Semih üt, Arda visszaüt. Mindkettő ugyanolyan dolog. Akkor lehetne egyvalakit szidni, ha a másik nem harapott volna vissza, nem ütött volna vissza. Egyébként ez egy gyenge tömegjelenet volt, igazi ütés nem is volt (Semih és Arda is inkább csicskapofont adott a másiknak).
Aki versenyszerűen sportolt, sportol tisztában van azzal, hogy a nyomás (eredménykényszer, a szurkolók közötti feszültség, mégiscsak ez a derbi Törökországban) milyen feszültséget tud kiváltani az ember fiából, lányából. Olyanokból is, akik egyébként halál nyugodtak. Pár hét alatt megnyugszanak a kedélyek és ezek az emberek, valamint elfelejtjük az egészet.

Feyyaz 2009.04.15. 18:59:00

Sajnos egy lényeges dolgot elfelejtettem beleírni a mondandómba! Nekem nagyon tetszik Emre B.játéka,és maximálisan elégedett vagyok a teljesítményével!
Ha ez lett volna az első „esete” természetesen nem is írtam volna,hogy nem szimpatikus játékos! Csakhogy ő mindig is ilyen volt. Erre a viselkedésre azért formált jogalapot,mert már 20 évesen is csapata legjobbja volt,mindig kiemelkedett a többiek (ezért is szerződtette az Inter) közül,és úgy gondolta,hogy neki ezt szabad. A tehetsége,játékintelligenciája átlagon felüli csak sajnos lerontja az összképet ezzel a nagyképűséggel. Hogy mindig így viselkedett,arra jó példa a 2000-es Leeds United-Galatasaray UEFA elődöntő,ahol teljesen ártalmatlan helyzetben lemészárolt egy angolt a felezővonalnál,és a megérdemelt piros után,levonultában Fatih Terim nemes egyszerűséggel nyakon vágta!
Zárjuk le ezt a témát azzal,hogy én nagyon örültem,amiért tavaly nyáron olyan közelről láthattam Pesten élőben,a török szektorból,valamint ha a Fener az idén mégis bejut az UEFÁ-ba én nagyon fogok szurkolni nekik,mint csapatnak,és Emrének is!

Nem,Karadenizli,tényleg nem volt még ilyenre példa,hogy a Galata/Fener kettős legalább valamelyike ne végzett volna a dobogón! Olyan már volt,hogy valamelyikük katasztrófálisan szerepelt,de egyszerre sosem voltak nagyon gyengék. Kék-sárga és sárga-piros katasztrófák:
1979/80: Galatasaray, 9.hely
1980/81: Fenerbahçe, 10.hely
1981/82: Galatasaray, 11.hely

Mindenkit üdvözlök: Feyyaz
En Büyük Türk Futbol!
süti beállítások módosítása