HTML

Türk Futbol

Milli Takım, Spor Toto Süper Lig, Fortis Türkiye Kupası

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

További játékosmozgások és pletykák

saiid 2009.06.26. 14:41

Kezdjük a két legnagyobb hírrel:

  • Az első még nem hivatalos, de több forrás is megesküszik arra, hogy a transzfer megköttetett. A Sárga Kanárik nem tudtak megegyezni Volkan Demirellel. Hiába ajánlott a Fener többet (1.5 millió €/év), mint a kapus új csapata (2 millió €/év, DE! Angliában az adó elviszi a játékos keresetének 40%-át, így marad 1.2 milla/év) Volkan végül a Manchester City csapatánál kötött ki. A Fenerbahçe nemcsak a jelenlegi legjobb török kapus távozása miatt lehet bosszús, hanem azért is, mert a Tuncay-sztori úgy néz ki megismételte magát. Ugyanis Volkan Demirel szabadon igazolható, vagyis ha megy, akkor bizony ingyen teszi azt. (Csütörtök délután a játékos menedzsere,  Erdinç Şehit még elutasította azokat a feltételezéseket, hogy a zseniális képességekkel rendelkező de idegroncs kapus angolszász területen osztaná a mellporosokat (Koller-affér) jövőre. Kíváncsian várjuk a híreket!

 

  • Nihat Kahveci a Beşiktaş csapatához szerződött. A Kartal 4.5 millió €-t fizetett ki a 29 éves csatárért a spanyol Villareal csapatának. Nihat visszatér a fekete-fehér alakulathoz, hiszen 1997 és 2002 között az isztambuli csapatot szolgálta (144 mérkőzés/65 gól). Nihat 3 éves szerződést kötött régi-új csapatával. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • A Beşiktaş csapatánál maradva megemlíthetünk két igazolást (Ismail Koybasi, 20 éves balbekk a Gazientepsportól; és Radvan Simsek 18 éves védő a Karsikaya csapatától) és egy szerződéshosszabbítást (Ibrahim Üzülmez, + 2 év). 
  • A Kasımpaşa szlovák védővel erősítette meg játékoskeretét. A 1. Tatran Presov gárdájától igazolt Martin Baran 1+5 éves szerződést kötött újdonsült klubjával.
  • Souleymane Youla guinea-i csatár meggyőzte a Eskişehirspor vezetőit (tavalyi szezon során kölcsönben volt a csapatnál, Lille volt a csapata) arról, hogy érdemes őt szerződtetni. 3 éves szerződést kapott. A csapathoz kapcsolódó hír, hogy megszerezték Abdel Zaher El-Saka (állítólag nem tudnak tőle el-szakadni az ellenfél csatárok) egyiptomi (a válogatottban 108 meccs 4 gól) védőt a Gençlerbirliği csapatától. Továbbá Ümit Karan meggondolta magát és mégsem Görögországba szerződik, marad törökföldön, az Es-Es csapatánál.
  • Cihan Haspolatli a kieső Konyaspor gárdájából az Ankaragücü csapatához igazolt. A 29 éves középpályás egy éves szerződést kapott új csapatától.
  • A múltkor említett Tjikuzu tranzfer is hivatalossá vált. Trabzonsporban kötött ki a namíbiai válogatott játékos.
  • A Gençlerbirliği csapata is aktivizálta magát. Megvették a fél Hacettepét: a 2 brazil középpályás Sandro és Tozo; 2 török középpáylyás Serkan Atak (nevéből következik, hogy támadó-középpályás), Olgay Coşkun (nem, nem női játékos); és 1 horvát védő, Ante Kulusic alkotta kvintett folytathatja így a Süper Ligben. 
  • Ömer Şişmanoğlu személyében német csatárral erősített a Kayserispor. A 19 éves támadó az erősen balos St. Pauli csapatából érkezett.
  • Can Arat távozik a Fenertől. A Sarı Kanaryalar nevelés 2 éves szerződést kötött az İstanbul BB csapatával. A dán Poulsen pedig 120-szor is kijelentette, hogy nem akarja a Juventus csapatát elhagyni a Fener kedvéért (pedig az olasz klubvezetők szépen közölték vele, hogy jobban tenné, különben padozni fog. A padot választotta).
  • Bosnyák védőt igazolt az újonc Manisaspor. Vlastimir Jovanovic 3 évre kötelezte el magát. Egyébként innen jött: FK Slavija Szarajevó. 
  • A Sivasspor kirúgta a guinea-i védőjét, Mamadou Alimou Diallot. A lehetséges szerződtetők között emlegetik a Denizlisport, az Antalyasport és a Manisasport.
  • Suat Baş Bielefeldfől a török fővárosba költözött. Nyilván nem írnánk róla, ha nem futballozna, így azt is eláruljuk, hogy középpályás, '89-es születésű és az Ankaragücü csapatát erősíti a következő szezontól.
  • Fatih Ceylan a Kayserisportól igazolt az Antalyasporhoz. Tavaly 81-es mezben játszott, izgalommal tölt el bennünket, hogy idén milyen dresszben fut majd ki a játéktérre. Egyébként középpályás.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://turkfutbol.blog.hu/api/trackback/id/tr901210095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Feyyaz 2009.06.26. 23:12:18

Na csakhogy végre Nihat hazatért! Kár,hogy ebben a 7 évben távol volt tőlünk.
Rendkívül meglepett Volkan története! Erre nem számítottam!
Saiid,te mit hallottál olyan pletykákról,hogy esetleg Güizát elvinné a Zenit Szentpétervár,és a Fenerbahçe kapna érte 10 Millió €-ót,+ a trabzoni Fatih Tekke Kadiköybe térne haza?
Valamint hogy Tuncay hazamenne a Fenerbe?

saiid · http://turkfutbol.blog.hu/ 2009.06.27. 14:27:37

@Feyyaz: Mindkettőről hallottam már. Güizát 14 millióért vette tavaly a Fener, és nagyon sokan gondolják úgy, hogy Aragonés taktikája (1-4-5-1) miatt nem tudta azt nyújtani, amit. Ugyanakkor Fatih Tekke kijelentette, hogy számára csak a Trabzonspor lehet az egyetln cél, ha hazatér.
Tuncay-ügyben a következőket beszélik:
a. Tuncay egy évre visszatér a Fenerhez (kölcsönbe), majd utána megy vissza Angliába. Ezzel az a baj, hogy miért adná kölcsön legjobbját a Boró, ha vissza akarnak kerülni a Premier League-be?
b. Megveszi a Fener Tuncayt. Ezzel pedig az, hogy Tuncay maradni szeretne Angliában, ahol a Fulham és a Liverpool is érdeklődik iránta.

Feyyaz 2009.06.28. 23:34:39

Saiid,merhaba!
Találtam a kedvenc csapatomról 3 hírt angolul. Ideteszem a fordításokat,tudnál rá reagálni/megerősíteni/cáfolni?

A „Marca” c. spanyol újság szerint a Beşiktaş hajlandó leszerződtetni a régi védőjüket,İbrahim Kaş-t. A 22 éves játékos 9 meccset játszott a Getafénél ebben a szezonban.
Getafe szerint 1.5 millió eurót ér.

A brit „Daily Mail” szerint a Beşiktaş,a török bajnok le akarja szerződtetni az Everton franciáját Louis Sahát, az izraeli Yossi Benayoun-t a ’Pooltól és legfigyelemreméltóbban Tottenhami orosz Roman Pavljucsenko-t.

Korábban híre kelt, hogy a barcelonai izlandi támadó,Eidur Gudjohnsen úton lehet a Galatasaray felé. Most több európai forrás szerint a Beşiktaş hajlandó fizetni 3 millió eurót a 30 éves focistáért, míg az árcédulája a Barcelonánál 3 millió font.

Jamon Serrano 2009.07.06. 01:08:03

Szevasztok!
Visszatértem Bulgáriából, ahol gyűlölik a törököket. De azért jó kis hetem volt.
Csatolom is rögtön a Vassel visszafogott köszöntéséről készült videót:
video.turk.net/video/izle/17374/Ankaragucu-Darius-Vassel-i-Ankara-ya-getirdi---ANKARA/

saiid · http://turkfutbol.blog.hu/ 2009.07.07. 11:41:53

@Feyyaz: Elnézést, de nem volt idő a géphez ülni. Lássuk akkor.
İbrahim Kaş pletykaszinten van jelenleg, semmi konkrétumról nem olvastam.
Benayoun aláírta új szerződését a Liverpool, és ismerve a tavalyi teljesítményét, nem fogják elengedni/nem akar onnan eljönni.
Gudjohnsen neve szinte mindegyik bajnokság kapcsán felmerül, legutóbb a Lyon és a Marseille jelentkezett be érte állítólag.
Sahat akkor tudom elképzelni, ha Bobo valóban távozik, mivel Saha nem fog padozni Nihat és Bobo mellett.

Az oroszról kérdezzük meg Jamon Serranot, biztosan többet tud mondani.

saiid · http://turkfutbol.blog.hu/ 2009.07.07. 11:43:19

@Jamon Serrano: Le is fosta a bokáját a kis (170 cm) csoki, nem nagyon tudja, hogy mi van...
A beceneve egyébként: Rózsaszín Párduc
Valaki megfejthetné.

Jamon Serrano 2009.07.07. 19:12:17

Pavljucsenkóról: Nem valószínű, hogy megy.
1. Üzletileg nem érné meg, tutira nem adnának többet érte, mint amennyibe tavaly került.
2. Redknapp szereti a törpe-magas csatárduókat (pl. Defoe-Crouch volt), beleillik az elképzelésekbe.
3. Keresnek egy csatárt, de Bent helyett, aki valószínűleg Sunderlendbe megy.
4. Roman barátunk személyesen jelentette ki, hogy jól érzi magát.
5. Ilyenkor szoktam jól pofára esni és valószínűleg holnap eligazol.

Feyyaz 2009.07.08. 00:35:45

Çocuklar,köszönöm,hogy visszatértetek! Bulgáriáról csak annyi élményem van,hogy mindig keresztül utaztunk rajta,mikor Törökországba mentünk. Akkoriban nem volt valami felemelő.
Jamon,a török játékfilmhez kapcsolódó kérdésedre válaszoltam a június 16.-án feltett „A heti adag:átigazolások és pletykák” c. cikknél.
Már megint úgy jártam veled,mint a tavasszal,amikor emlegetted valamelyik Angliában focizó egyént és én nem tudtam,hogy ki az. Most Darius Vasselnek kellett utánajárnom,mert őt eddig sajna nem ismertem. Nagyon egyetértek Saiiddal,finoman szólva ezt a fajta üdvözlést nem igazán élvezte. Pedig én nagyon bírom az efajta görögtüzelős húsdaráló helyzeteket! De neki még fogalma sincs,mi az a Türk futbol!
Köszönöm a Beşiktaş igazolásokról írt szemelvényeiteket!
Nézzétek szombaton este az Eurosporton (20 óra) a Bayer Leverkusen–Galatasaray barátságos meccset!
Iyi geceler:
Feyyaz
süti beállítások módosítása